Öppet brev till de svenska EU parlamentarikerna: Nuvarande inriktning för handelsavtalet TTIP är fel

validita opzioni binarie Imorgon onsdag är det omröstning i EU parlamentet om TTIP, handelsavtalet som håller på att förhandlas mellan EU och USA. Det som ska behandlas är en resolution som påverkar kommissionens handlingsutrymme i de fortsatta förhandlingarna. Resolutionen räcker tyvärr inte på långa vägar för att skydda EU:s befolkning mot handelsavtalets konsekvenser på miljön och demokratin. Vi skriver därför ett öppet brev till våra EU parlamentariker med uppmaningen att rösta nej till resolutionen, skriver företrädare för Jordens Vänner och Latinamerikagrupperna.

www tradesmarter com Flera aspekter i handelsavtalet TTIP som oroar oss diskuteras i förhandlingarna. Utöver tvistlösningsmekanismen ISDS, som ger företag rätten att stämma regeringar, förhandlas det även om regulativt samarbete, en process som skulle ge företag och lobbyister möjlighet att ge sina synpunkter på nya lagförslag på nationell nivå och eventuellt även lägre nivå. Det uttalade målet med denna process är att bedöma om ett lagförslag är ett handelshinder – och därmed ställs handelsintressen över alla andra intressen. Processen skulle öka byråkratin kring lagstiftning, och sannolikt kraftigt minska initiativ för starkare miljö- eller hälsoskydd.

fare trading che significa Resolutionen i sin helhet, som las fram i juni, tar inte tillräcklig hänsyn till bekymrena som har lyfts av befolkning, miljörörelser, konsumentorganisationer och fackförbund. Därför rekommenderar vi ett nej till resolutionen som helhet.

free binary options indicators Vi uppmanar våra EU parlamentariker dessutom att rösta emot ‘kompromissförslaget’ som socialdemokraten Bernt Lange la fram häromdagen. Förslaget innebär att den kontroversiella tvistlösningsmekanismen ISDS fortfarande finns med, med kosmetiska ändringar på ytan men samma väsentliga innehåll nämligen att företag får rätten att stämma regeringar.

strategia gratis per opzioni binarie Ett av de mer än hundra ändringsförslagen, förslag 27, innehåller en skrivning om att exkludera ISDS från TTIP. Även om handelsavtalet utan ISDS fortfarande är ett steg bakåt för framtida progressiv lagstiftning på miljö- eller arbetsrättsområdet vore det bra att i nuläget ta bort denna kontroversiella tvistlösningsmekanism från förhandlingarna. En sådan markering vore önskvärt.

https www bdswiss com it pareri Det finns inga hållbara argument varför ISDS ska behöva finnas med i ett handelsavtal mellan två väletablerade demokratiska stater. Både i EU och USA har verksamma företag redan nu alla möjligheter att söka kompensation vid expropriering. Och eftersom det kostar flera miljoner euro att ens driva ett ISDS fall är det inte något som skulle gynna småföretag; ISDS skapar en gräddfil för storföretag att motsätta sig demokratiskt fattade beslut.

christian becker optionweb com Vi uppmanar parlamentarikerna att ta tillfället i akt: Ge en tydlig signal till EU kommissionen och handelskommissionären Cecilia Malmström att den nuvarande inriktningen på förhandlingarna är fel väg att gå. Vi behöver en utveckling som gynnar befolkningen i både EU och USA istället för storföretagen.

applicazione iq option e vera Ellie Cijvat, ordförande i Jordens Vänner
Sebastian Dawson, vice-ordförande i Latinamerikagrupperna

4 kommentarer på “Öppet brev till de svenska EU parlamentarikerna: Nuvarande inriktning för handelsavtalet TTIP är fel

 1. binäre optionen verdienst Det här kan få så långtgående följder att den/de som släpper igenom avtalet torde få skämmas inför generationer framåt om ni inte når insikt innan det är för sent. Det finns saker man bara måste ta personlig ställning till, det finns saker man bara måste göra, för annars är man ingen människa utan bara en liten lort, som en viss karaktär i en av Astrid Lindgrens välkända böcker sa.

  conto iqoption Det här avtalet är en sådan sak. Det är på riktigt nu, på verkligt allvar. Antingen säkrar vi vårt fortsatta självbestämmande och våra gränser vad gäller import av sådant vi faktiskt INTE vill ha in, eller så har vi för alltid slagit in dörren och därmed öppnat upp för konsekvenser vi inte ens kan föreställa oss i nuläget.

  http://www.pettigna.com/dre/i-robot-delle-opzioni-binarie i robot delle opzioni binarie Tänk i flera led, se HELA bilden, agera utifrån “värsta scenario” snarare än att leka struts med huvudet i sanden. Det ber jag om, från hjärtat.

  piattaforme di trading binario Tack.

  free currency calculator Johanna

 2. “Du sköna nya värld”(Aldous HUxley 1932) håller på att bli verklighet. “Horrible, most horrible”

  Suck,
  Eleanor

 3. Dere i EU- parlamentet MÅ lytte til alle protester mot denne avtalen! Konsekvensene er simpelthen både forferdelige, og får fölger i mange, mange år fremover!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>