Karantän för politiker och höga tjänstemän?

www.anyoption.com login Nyligen kom det fram att höga regeringstjänstemän bytte jobb från regeringskansliet till Saab. Hur lämpligt är det? Personen i fråga har inblick i aktuell information som företaget kan dra nytta av, och har en enorm fördel vad gäller tillgång till politiker – det är bara att ringa arbetskamraterna från förra veckan.
Eller är tjänsten en belöning för en insats som företaget gynnades av? Något lagförslag som de hade lobbat för och som tjänstemannen utarbetade?
Sydsvenskan skriver:

best books on binary options trading – Problemet är att det kan skada förtroendet för de här personernas tjänsteutövning om de ena dagen arbetar på en offentlig institution där de har inflytande över ett företag och nästa dag har en anställning på företaget, säger Claes Sandgren, ordförande för Institutet mot mutor.
Sandgren vill att fler befattningar, i likhet med den lagstiftning som gäller Riksbanksdirektionen, ska omfattas av tidskarantän, det vill säga att det måste gå en tid innan de får ta vissa uppdrag.

video opzioni binarie italiano Även på EU nivå är detta vanligt. Friends of the Earth Europe jobbar tillsammans med många andra organisationer för liknande karantänregler, för att motverka den s k “revolving door” – svängdörren mellan politiken och näringslivet.

newstrading binäre optionen The European Union has a close relationship with corporate interests. Many officials from the European institutions leave their jobs and soon after start working for industry or lobby firms, often in the same policy area. Others will go back and forth between industry lobby jobs and European institutions (or ‘switch sides’). This is known as the ‘revolving door’.
When this happens, corporate groups gain inside-knowledge, vital contacts, and powerful influence. As a result, Brussels becomes industry-dominated and more remote from citizens’ concerns and the public interest.

Leave a Reply

binäre optionen konto eröffnen Your email address will not be published. Required fields are marked *

opzioni binarie conto demo gratuito

خيارات ثنائية بونص بدون ايداع

binäre optionen pdf

giocare in borsa

binary options zarada You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>