Reclaim the Seeds i Amsterdam

binary options demo account without deposit Nu i helgen hölls en så kallad börs för allt som har med sädesslag att göra, med perspektivet matsuveränitet: Reclaim the Seeds. Hundratals människor kom dit för att utbyta, sälja och köpa frön, samt delta i workshops och debatter. Många av deltagarna var småbönder, ekologiska bönder, eller fritidsodlare. Nedan en rapport från mötet.

testimonianze su opzioni binarie Civil olydnad är nödvändig för att bevara mångfalden för utsäde  – rapport från första dagen

iq option con segnali Att trycket skulle bli stort trodde vi på grund av att vi fick reaktioner från de mest oväntade ställen. Men de hundratals människor som fyllde Plantage Dok i Amsterdam överträffade alla förväntningar.

tracking con anyoption forum Från hela Nederländerna och andra ställen kom folk och gav bort, sålde och köpte sällsynta och hotade frön, bönor och knölar. Det var mycket inspirerande och ett bra steg till att upprätthålla den hotade mångfalden av utrotningshotade livsmedelsgrödor. Men den andra målet av helgen uppfylldes med råga: många amatörträdgårdsmästare och människor som är intresserade av specifika grödor gick också på workshops och debatten.
Där diskuterades delvis kampen mot patent och andra europeiska förordningarsom gynnar de stora jordbruksföretagen. Filmprogrammet med dokumentärer och stånd från bl a GroenFront och Fort van Sjakoo gav en kritisk och mer politisk ingång. En annan mycket nyttig aspekt av ett sådant möte är att de närvarande alternativa “riktiga” bönder som i vardagen simmar mot strömmen återigen får bekräftelse på att de är del av en större rörelse.
Debatten i slutet av eftermiddagen vid Botaniska trädgården var inte bara fullsatt, men också bra. Talarna var på många punkter på samma linje, det var så att alla självklart var mot patent på grödor och mot den makt som Monsanto och co har. En viktig punkt för diskussion var om vi som rörelse skulle gå för undantag från problematiska regler som de frölistorna eller måste satsa på dess avskaffande. Här syns en skillnad mellan de laglydiga holländska ekologiska böndernas organisationer och deras kamrater från vissa andra europeiska länder. Någon från Longo Mai från Frankrike sa att han var glad att när radikala, nästan revolutionerande, lösningar föreslogs, dessa regelbundet hälsades med applåder. Civil olydnad tyckte nästan alla deltagare är nödvändig. Det var en hjälpande hand för alla som fortsätter med handel med oregistrerade grönsaksarter, en kriminell olaglig verksamhet enligt EU. Och strängt taget var dagens fröbörs också en olaglig verksamhet. Fortsättning följer i kommande kampanjer …
Imorgon fortsätter det fullspäckade programmet. Klockan 11 börjar tre workshops vid Plantage Dok. Vid 13:30 går  hela gänget till trädgårdar, vägkanter och parker för att så ätbara frön. Processionen slutar vid De Valreep i Amsterdam Oost, där en ny stadsdelsträdgård kommer att anläggas. Senare på dagen presenteras också andra stads- och grannskapsträdgårdar. Med återigen en avslutningsmiddag, en föreläsning och en “bee-telling”.

http://billbrickey.com/bq/105/1801.html trading automatico in opzioni binarie  

5 kommentarer på “Reclaim the Seeds i Amsterdam

  1. option time Heja heja, härligt att läsa! Här i Högdalen-Rågsved i Stockholm kämpar vi för att behålla våra koloniområden. Jordkraft åt alla!

Leave a Reply

tecniche per opzioni binarie Your email address will not be published. Required fields are marked *

autopzioni binarie forex

migliori trader binari

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>